Te aki most ott állsz fájdalmakkal, reménytelenül egy orvosi beutalóvalTe, aki most ott állsz a kezedben egy orvosi beutalóval, borzalmas, minden emberi mozgást ellehetetlenítő gerincfájdalommal, és egy vizsgálati időponttal, ami fél év múlva lesz, mert korábbi időpontot nem kaptál. Ha visszamehetnél 12 hónapot az időben, mit csinálnál másképp?

 

Ülőmunkát végzel, mint annyi más anyuka a környezetedben. Munka után elmész a gyerkőcért.  Néha kimentek levegőzni a játszótérre, találkozol más anyukákkal, leültök a padra, beszélgettek, nézitek a gyermekeket, ahogy játszanak édesen. Néha odafut hozzád a csemetéd inni, néha te mész oda megtörölni az orrát. Aztán későre jár, készülődtök, beültök az autóba, és indultok haza. Ott már vár az esti rutin: vacsora, fürdés, meseolvasás, alvás.

Egy újabb nap, ami eltelt mozgás nélkül, egy újabb lépéssel kerültél közelebb a kínzó deréktáji fájdalomhoz. És az idő múlik, a napok egyformán telnek, hónapokká, évekké duzzadnak.

Egyszer csak úgy érzed, hogy szétszakad a derekad, tűrsz, várod, hogy elmúljon. Mozdulni nem tudsz, a fekvés sem jó. Ülni végképp nem megy. Heteket vársz, de nem múlik, akkor jönnek a gyógyszerek, és orvosi beutalók, majd még erősebb gyógyszerek.  Az állami egészségügy túlterhelt, a magánvizsgálat ára megfizethetetlen, és te ott állsz a fájdalmaddal és kétségbeeséseddel, mert úgy érzed, hogy az egész világ, de főleg a magyar rendszer ellened van?


Ha visszamehetnél 12 hónapot az időben, és valaki azt mondaná, hogy létezik egy olyan lépéssorozat, amelynek segítségével vissza tudnád fordítani ezt az állapotot, akkor vajon változtatnál-e?


Mert bár a fejlődés mindig fájdalommal jár, egyáltalán nem mindegy, hogy mi a fájdalom eredménye.

 

Az első opció:

A fejlődés fájdalmának eredménye egy sokkal minőségibb élet, egy második lehetőség, ami az újjászületéshez hasonlít.  Visszanyered a fájdalommentes mozgás örömét, és innen a határ lehet a csillagos ég.

Gondolhatod persze azt, hogy hiába, te megpróbáltad. Tornáztál Youtube videókra, de semmivel sem vagy jobban. Esetleg még jobban is fáj azóta. Valóban, a Youtube videókban rengeteg veszély rejtőzik, pl. nem hatékony, vagy nem a Te állapotodnak megfelelő az a mozgásforma, esetleg az, hogy nem a Te erőnlétednek megfelelő, így rossz mozgásmintával csinálod.  Ha egy torna nem rád van szabva, akkor valóban jobb esetben nem hatékony, rosszabb esetben még árt is. Így valóban nem csoda, ha nem fejlődtél. Ezzel szemben a Te sajátosságaidra szabott mozgásprogrammal hatalmas változásokat tudsz elérni.

Gondolhatod azt is, hogy genetikai eredetű a problémád, hiszen már a szüleidnek, nagyszüleidnek is folyton fájt a dereka. A krónikus mozgásszervi problémák hátterében azonban az esetek döntő többségében nem a genetika áll, hanem saját életmódbeli hibáink. És ha a genetikára fogjuk, akkor csak hárítjuk a felelősséget, hiszen „nem tehetek róla”, és ezzel ki is zárjuk annak a lehetőségét, hogy megoldást találjunk a problémánkra.

Vagy gondolhatod azt is, hogy nagyon nehéz gyakorlatokat kell csinálni, ami neked biztosan nem menne. Szó sincs erről. Ha az ember arra gondol, hogy valamit mozogni kéne, akkor rögtön izzadságban úszó maratonistákat lát a lelki szemei előtt, vagy több tonna megmozgatott vasat az edzőteremben. Megnyugtatlak, hogy szó sincs erről. Az izmok finomhangolásának módszerével az esetek döntő többségében egyáltalán nem végzünk megerőltető gyakorlatokat, hanem az agy „újrahuzalozásával” érjük el azt, hogy az inaktív területek újra bekapcsolódjanak a munkába, és elvégezzék a rájuk szabott feladatokat.

 


Most pedig nézzük meg a másik jellegű fájdalmat:

 

A másik fájdalom, ami nem a fejlődés felé visz, az a pusztulás fájdalma. Kezdetben csak fáj a derekad, amit krémekkel enyhíteni tudsz. Aztán már bizonyos mozgásokat nem mersz elvégezni, mert akkor biztos, hogy fáj, becsípődik, így jelentősen lecsökken a mozgástartományod. Ez persze ismét egy kiegyensúlyozatlan terhelést okoz, aminek során a többi ízületedet is túlterheled, így azok is elkezdenek fájni. Itt már nem elég a krém, folyamatosan fájdalomcsillapítókat szedsz, romlik az életminőséged. A programokat nem aszerint választod, hogy mi élvezetes neked, a családnak, a gyereknek, hanem hogy mire vagy képes, mi az a program, ami nem túl megterhelő. Bekorlátozod magad. A család eleinte nagyon megértő, segítőkész, de aztán ők is megunják, hogy azért nem vehetnek részt bizonyos programokban, mert anyának mindig fáj mindene, nehezére esik a mozgás. Talán nem mondják, de neheztelnek rád. Ahogy a férjed is neheztel a ritkaságszámba menő intim pillanatok miatt. És így jutsz el szépen lassan az elhanyagolt derékfájdalomtól odáig, hogy darabokra hullik a családi harmónia.

 

Hozz egy döntést, hogy melyik úton indulsz el, a fejlődés felé, ahol bár aktívan tenned kell magadért, az eredmény egy szuper életminőség lehet, vagy a tehetetlenség útját választod, ahol várod, hogy mások tegyenek érted, és az eredmény a legnagyobb jóindulattal is maximum közepes lehet. Hogy miért? Mert másoktól várod a megoldást, nem rakod bele a saját részedet. Senki nem fog érted többet tenni, mint amennyit te teszel saját magadért.

 

Ha segítségre van szükséged, kérj időpontot állapotfelmérésre, aminek alapján ki tudok számodra dolgozni egy hatékony kezelési tervet, hogy már azelőtt óriási változást tudj elérni, hogy egyáltalán sorra kerülnél vizsgálatra az egészségügy leterhelt rendszerében.


Itt tudsz időpontot foglalni: Időpontfoglalás<< vissza a bloghoz

Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Hibás e-mail cím...

Kérlek adj meg egy érvényes e-mail címet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑