Miért érdemes mozgásszervileg (is) rendbe raknunk magunkat, amikor babát tervezünk?


A vendégeim körében egyre erőteljesebben látom a különbséget azok között a kismamák között, akiknek várandósságuk előtt mindennapjaik részét képezte a mozgás (ilyen voltam én is, táncoltam és thai-boxoltam, amikor megtudtam, hogy áldott állapotban vagyok), és azok között a kismamák között, akik csak most kezdenek el mozogni, mert nem akarnak maguknak nagyobb bajt, mozgásszervi panaszokat, hiszen már a várandósság előtt is fájdogált a derekuk.

 

Ha pocaklakó nélkül is nehezedre esett a mozgás, akkor várandósan, esetleg túlsúllyal, fájó derékkal és bevizesedett lábakkal, fáradékonyan, émelygéssel küzdve még jobban nehezedre fog esni (legalábbis első alkalmakkor). Esetleg gyorsan le is beszéled magad arról, hogy szükséged van rá.  Pedig ha állapotos vagy, jó eséllyel már nem fogsz egyből a fájdalomcsillapítós doboz felé nyúlni, ha megfájdul a derekad, hiszen tudod, hogy a picinek nem tenne jót.

 

Akkor mi a megoldás?

A mozgás és a masszázs sok esetben itt is enyhíti a tüneteket. A kismamatorna jó opció, ha rá tudod szánni magad.

A kismamamasszázs  viszont alapvetően egy nem túl erőteljes masszázs, különösen a deréktájékon, ahol a vérbőség fokozása  nem kívánatos a várandósság idején. Viszont pont ezen a területen esne jól egy jó kiadós, erős masszázs. Mit tegyen a kismama?

 

Mindenképp azt javaslom, hogy gondolkozzon előre!

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ezt könnyű mondani. Viszont azzal is tisztában vagyok, hogy megcsinálni se olyan nehéz. Mindössze el kell magad szánni arra, hogy  mielőtt babavárásba kezdesz, mozgásszervileg rendbe rakod magad.

 

Hogyan?

Elkezdesz például mozogni. Kezdésnek ez nagyon jó! Semmiképpen nem arra biztatlak, hogy olyan sportokat végezz, amit a hátad közepére sem kívánsz, dehogy. Szerintem az a jó sport, amit szívvel-lélekkel tudunk csinálni. Fontos szempont még, hogy változatos legyen.

Én például nagyon szeretek teniszezni, squasholni, terepen futni, Pilatesezni, stb… Manapság az edzésfajták megszámlálhatatlan mennyiségben állnak a rendelkezésünkre, biztosan Te is ki tudod választani azt, ami számodra örömet jelent.

Aztán várandósság előtt beiktatod az életedbe az SMR eszközök használatát, ez megint nagymértékben segíteni fog a mozgásszervi panaszaidon, viszont várandósan nem javasolt a használata.

 

Ha előre tudsz gondolkozni és teszel azért , hogy minimálisra csökkentsd a mozgásszervi problémákat a várandósság előtt, akkor valószínűleg havi 1-2 masszázzsal és heti 1-2 tornával gyakorlatilag mozgásszervi panaszoktól mentesen élheted meg a várandósságod hónapjait.<< vissza a bloghoz

Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Hibás e-mail cím...

Kérlek adj meg egy érvényes e-mail címet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑