Táplálkozási tanácsadás

Hogyan tudok Neked táplálkozási tanácsadóként (is) segíteni a gerincproblémáidban?

 

Túlsúlyosként sokan hallani sem akarnak a mozgásról. Mereven elzárkóznak előle, falat húznak maguk köré. Pedig a mozgás létfontosságú a mozgásszerveink egészsége szempontjából.

 

Ez a 22-es csapdája: túlsúllyal hallani sem akarnak a mozgásról, mozgás nélkül viszont nem – vagy nagyon nehezen – lehet megküzdeni a túlsúllyal.

Viszont a túlsúly elleni harcot nem csak a mozgás, hanem a táplálkozás irányából is indíthatjuk!

 

De miért fontos a gerincünk egészsége érdekében, hogy ne cipeljünk túlsúlyt? Mi változik, ha zsír helyett izmokat kezdünk építeni?

 

Amikor túlsúlyt cipelünk magunkon, az a testünk számára olyan, mintha egy 10-20 kg-os (vagy még nehezebb) súlymellényben járkálnánk egész nap. Minden egyes ízületünkre többletterhelés hárul, összenyomva tartja az ízületeket, ezáltal fokozza a degeneratív (kopásos) folyamatokat. Az elhízás – főleg a hasi típusú – jelentősen megnöveli a derékfájás, lumbágó esélyét.

Ha ezt a túlsúlyt csökkentjük, felszabadulnak a ízületek a nyomás  alól, csökken a fájdalom, könnyebbé válik a mozgás.

Ha pedig a gerinc melletti izmokat megerősítjük -  pl. gerinctornával, Pilatessel, gerincjógával -, a gerinc külső stabilitását is megnöveljük, így még kevesebb teher hárul az ízületekre.

 

Igen ám! De Te már sok diétát kipróbáltál, mégsem fogytál, vagy szinte azonnal vissza is híztál?

 

Sajnos tudjuk, hogy ha valami divatos és felkapott, az nem mindig hozza maga után azt, hogy az adott dolog jó is. Számtalan divatdiéta olvasható a neten és bárhol, minden fórumról ömlik ránk,  jókora káoszt okozva ezzel a fogyni vágyók fejében. Sokan már tényleg alig esznek pár falatot, és nem tudnak megszabadulni a túlsúlytól a lelassult anyagcseréjük, vagy egyéb táplálkozási hibák okán.

A divatdiéták azon túl, hogy fogyasztanak (kérdés, hogy izmot, zsírt vagy folyadékot veszítesz vele), gyakran hiánybetegségeket okoznak (hajhullás, gyengeség, immunrendszer gyengülése, stb…)

 

Miért érdemes táplálkozási tanácsadóhoz fordulni?

3 napos táplálkozási naplód elemzése, majd az azt követő személyes vagy online konzultáció során szemügyre vesszük a fő táplálkozási hibáidat. Javaslatokat fogok tenni, aminek mentén ezeket a hibákat ki tudod javítani. Hirtelen, gyors fogyásra ne számíts! Az egészséges fogyás üteme kb. 0,5-1 kg hetente.

 

Ha szükséges, igény szerint írok Neked egyénre szabottan mintaétrendeket.

 

Szeretnél segítséget a fogyásban?

Készíts egy 3 napos táplálkozási naplót. Ebben a lehető legpontosabban jegyezz fel mindent, amit fogyasztottál (a pici nasikat is!). Szerepeljenek benne az időpontok, illetve hogy milyen fajtát ettél (pl. kenyérből), mennyi volt a súlya, stb… Ha főztél valamit, és azt etted, akkor a lehető legpontosabban jegyezd fel a hozzávalókat. Fontos! 3 átlagos napot vegyél alapul! Sem egy rohanásos, „aligvalamitbekapok” nap, sem pedig egy karácsonyi „eszemiszomdínomdánom” nap nem ad megfelelő képet az átlagos táplálkozásodról.

 

Ha kész van a táplálkozási napló, akkor jelentkezz be egy konzultációra!
Ennek az időpontját úgy foglald le, hogy legyen időm előtte kielemezni a táplálkozási naplódat, tehát erre legalább 7-10 napot adj nekem. Ezzel együtt átküldök Neked egy díjbekérőt és egy kérdőívet, ezt a lehető legpontosabban töltsd ki. Ha nem tudod egyedül kitölteni, szívesen segítek, ha el tudsz jönni hozzám Érdre személyesen (testzsírszázalék, illetve egy-két adat, amit mérni kell).

A konzultációra már úgy érkezel – akár személyesen, akár online –, hogy készen lesz a táplálkozási naplód elemzése, és a személyre szóló tanácsok, amellyel megkezdheted (vagy megkezdhetjük, ha igényelsz további támogatást) a munkát a fogyásod érdekében. A táplálkozási napló elemzésedet akkor tudom elkezdeni, ha megérkezett a szolgáltatás díja a számlámra.

 

Egyéb kérdésed van?
Keress bátran a 0670-583-6877-es telefonszámon.

Időpontot konzultációra itt tudsz foglalni: IdőpontfoglalásSikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Hibás e-mail cím...

Kérlek adj meg egy érvényes e-mail címet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑